Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

Stagiair Naomi over haar stage bij DICE Vakpersoneel

De afgelopen vijf maanden heeft Stagiair Naomi als Vestiging Assistent gewerkt bij DICE Vakpersoneel. “In het begin van mijn opleiding en stage wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Nu ik vijf maanden verder ben, kijk ik terug op een stageperiode waarin ik niet alleen veel heb geleerd, maar ook steeds meer verantwoordelijkheid heb gekregen. Dit laatste neem ik zeker mee in mijn verdere carrière.”

Opleiding Office Assistent

Momenteel zit Naomi in het laatste jaar van haar opleiding Office Assistent niveau 3 aan het Curio in Breda. In de tijden van Corona was het voor veel studenten lastig een goede stageplek te vinden, zo ook voor haar. Zij vertelt verder: “Op school had ik hierdoor al een kleine vertraging opgelopen, maar om dit jaar af te kunnen studeren moest ik haastig op zoek naar een goede stageplek. Gelukkig is de stagemarkt dan een perfecte oplossing. Dit is ook hoe ik bij DICE Vakpersoneel terecht ben gekomen.” Tijdens haar opleiding leert zij met name hoe gesprekken te voeren met mensen, draaiboeken maken en algemene communicatie en regelzaken. “Vooral dit laatste vind ik erg leuk en zag ik ook direct terugkomen bij de stage van DICE Vakpersoneel. Hierdoor kon ik tijdens mijn huidige stage deze punten goed toepassen.”

Naast het zoeken van een stage, was het eerste contact voor Naomi ook erg van belang. “Voordat je met de stage begint, is het toch goed om duidelijkheid te hebben over wat je gaat doen en hoe dit tot stand komt in een bedrijf als deze. Ik ben door Hans tijdens het eerste contact direct goed opgevangen, waarbij hij mij de uitleg en informatie gaf welke ik nodig had.”

Een werkdag bij DICE

De werkdagen zelf liepen dan ook anders dan Naomi in eerste instantie had verwacht. Zij vertelt verder: “Ik word echt betrokken bij DICE, waardoor ik echt als voltallig medewerker mee kan draaien. Zo is mijn werkweek ook erg afwisselend. Op maandag begin ik bijvoorbeeld met de urenbonnen, heb ik veel contact met de medewerkers en zorgen wij voor oplossingen waar nodig. Maar, op de donderdag kan ik maar zo op een project te vinden zijn, zodat ik ook kan zien hoe het met de mensen gaat voor wie ik bezig ben.”

Ervaring opdoen als een medewerker

Tijdens haar stageperiode heeft Naomi dan ook veel geleerd. Zo durft zij nu meer verantwoordelijkheid te dragen dan dat zij voor ogen had. Er is vanuit Naomi zelf ook steeds meer contact met het personeel van het backoffice en veel problemen weet ze dan ook zelfstandig op te lossen. “In het begon, vond ik het erg spannend, maar ik heb veel dingen nu al zo goed onder de knie dat ik het zelfstandig weet op te lossen en deze verantwoordelijkheid dan ook echt durf te pakken. Dit komt wel echt doordat Hans de tijd nam mij dingen uit te leggen. Hierdoor heb ik zelf ook meer vertrouwen gekregen en zorg ik dat alles goed verloopt en geregeld is voor de vakman. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik bepaalde gesprekken voer met de vakmensen en zorg ik dat ik me kan focussen op hetgeen dat voor hen van belang is. Bij DICE Vakpersoneel is namelijk niemand een nummer en die persoonlijke service vind ik ook echt fijn.” Wanneer Naomi de stage vergelijkt met haar studiegenoten is zij blij dat zij bij DICE Vakpersoneel haar stage mag doen. “Als ik kijk naar mijn studiegenoten dan heb ik het echt goed voor elkaar. Ik draai echt mee in het bedrijf. En dat vind ik heel erg fijn. Ik word niet als stagiaire behandeld, maar ik draag echt wat bij aan DICE”.

Stage lopen bij DICE

Over de vraag of Naomi anderen de stage zou aanraden, hoefde zij maar kort na te denken. Dit werd beantwoord met een volmondig: “ja!”. Naomi vertelt verder: “Vaak hoor ik van anderen dat de stageperiode toch niet helemaal is wat zij verwacht hadden. Bij DICE Vakpersoneel was dit echter heel anders. Ik heb veel mogen leren en ook veel dingen zelf mogen doen, waardoor je echt de verantwoordelijkheid krijgt die je nodig hebt om dingen te leren, welke ik later in mijn carrière mee kan nemen. Daarnaast neemt Hans mij overal in mee en legt hij écht goed uit. Het is voor mij daarom een hele leerzame en leuke stageperiode geweest, waardoor ik dit echt aan iedereen van mijn, of soortgelijke, studie het aanraadt.”

Wil je net als Naomi stage lopen bij DICE? Dat kan! Bel of mail ons. Je bent altijd welkom voor een kop koffie of thee!