Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

Opdrachtgever Robert Rijntjes aan het woord

Momenteel heerst er veel schaarste op de arbeidsmarkt. Voor Robert Rijntjes, personeelscoördinator ERA Contour, is dit niet anders. “Het is erg fijn dat wij via DICE Vakpersoneel kwalitatief goede vaklieden in kunnen lenen.” Met al meer dan 20 jaar ervaring in de branche, weet hij dan ook naar welke vaklieden hij zoekt. Hij werkt nu enkele jaren samen met DICE Vakpersoneel en als het aan hem ligt, blijft die samenwerking ook in de toekomst. “Hij is erg betrokken bij zijn vaklieden en weet daardoor ook wie er bij ons als bedrijf past. Ik kan hem overal voor bellen en dit wordt dan ook erg gewaardeerd.”

De samenwerking met DICE Vakpersoneel

Door middel van een bestaande connectie is de samenwerking tussen ERA Contour en DICE Vakpersoneel tot stand gekomen. Robert vertelt verder: “Ik ken Hans al voordat hij is begonnen met Dice Vakpersoneel. De samenwerking welke wij eerder met hem hadden verliep erg goed, dus logischerwijs ging de samenwerking ook door toen hij voor zichzelf begon.” De communicatie tussen beide is hierbij ook van belang. “Wij hadden destijds bij een project in Delft al veel contact met elkaar. Ik heb via hem een aantal goede vakmannen gekregen, dus in de tijden van schaarste houd je de contacten zeker warm.”

Inspelen op onze wensen

Om de juiste vaklieden te vinden, is het van belang de wensen van de opdrachtgever goed duidelijk te hebben. “Hans kan het juiste personeel voor ons vinden omdat hij goed doorvraagt. Hij stelt vragen als: wat heb je nodig, voor hoe lang en wat zijn de competenties die de vakman moet hebben? DICE vraagt goed door welke timmerlieden wij nodig hebben en speelt daar goed op in.” vertelt Robert. In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt is het leveren van kwalitatief goede vaklieden alleen mogelijk wanneer er goede en directe communicatie plaatsvindt. Dat is ook wat Robert erg prettig vindt in deze. “DICE Vakpersoneel is erg duidelijk in hetgeen wat zij ons kunnen leveren. Lukt het leveren van goede vakmannen even niet, dan zegt hij dat ook eerlijk.”

Aangeleverd personeel

Tijdens de werkzaamheden is het van belang dat er voldoende vaklieden aanwezig zijn om het project te starten. “Wij vragen voornamelijk personeel als timmerlieden voor renovatie en onderhoud, maar ook voor nieuwbouw. Het personeel wat wij zoeken moet altijd een GPI- en VCA-certificaat en eigen gereedschap hebben. Gelukkig regelt DICE Vakpersoneel dit en levert hij personeel met verstand van zaken. Natuurlijk kan het soms zijn dat het met een medewerker een keer niet lekker loopt, maar vaak heeft Hans dit ook wel door. Hij probeert het dan ook zo snel mogelijk op te lossen. We zijn daarin ook allebei open en eerlijk naar elkaar toe als het niet werkt en vinden samen een oplossing.”

Samenwerking in de toekomst

Verder is het voor Robert duidelijk of de samenwerking in de toekomst voort zal zetten: “Als hij goede mensen blijft leveren dan zeker! De samenwerking is goed, dus we blijven met elkaar doorgaan. Het valt en staat natuurlijk ook een beetje met of hij mensen beschikbaar heeft, maar dat is tegenwoordig in de arbeidsmarkt lastig. Maar tot nu toe kan Hans daar goed op inspelen.”

“Hans is zeer betrouwbaar en hij komt zijn afspraken na, dat is erg belangrijk in deze tijd. Ik heb hem ook al aangeraden bij onze zustermaatschappijen. Het gaat goed dus dan is het ook zeker waard om dat te benoemen. Ik hoop voor hem van harte dat hij mee kan groeien als een grote speler voor de detacheringsbranche.”

Ook op zoek naar vakkrachten in deze krappe arbeidsmarkt? Neem contact met ons op. Onder het genot van een kop koffie vertellen wij u graag wat wij voor u kunnen betekenen.