Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

Martijn van Beek, Uitvoerder Consortium Four-Care, over Dice Vakpersoneel

In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt is het erg fijn dat gekwalificeerde vaklieden ingeleend kunnen worden via de uitzendbranche. Voor Martijn, hoofduitvoerder Four-Care Bouwgroep, is dit niet anders. Voor het meest recentelijke project van Four-Care, de renovatie van het oude Amphia Ziekenhuis in Breda, worden er verschillende vaklieden ingeleend via DICE Vakpersoneel, iets waar Martijn erg positief over is: “DICE Vakpersoneel is wat kleinschaliger, waardoor zij echt betrokken zijn bij de werknemers die zij wegzetten bij opdrachtgevers. Zij weten echt de kwaliteiten van de vaklieden en dat zie je ook terug, zij plaatsen echt mensen die voldoen aan de verwachtingen vanuit ons.”

Een mooie samenwerking

De samenwerking tussen de uitvoerder van Four-Care en DICE Vakpersoneel is vanuit een projectleider tot stand gekomen. Martijn vertelt verder: “Voorafgaand aan het project vertelde een projectleider mij over de goede ervaringen die hij met DICE Vakpersoneel heeft. Na het vergelijken van meerdere bureaus ben ik uiteindelijk zelf ook erg enthousiast geworden over het bedrijf. Zo enthousiast zelfs, dat wij nu compleet voor de vaklieden van DICE Vakpersoneel hebben gekozen. Juist doordat het een kleinschaliger bedrijf is, heb ik het gevoel dat zij veel betrokkenheid voelen bij de vaklieden die zijn wegzetten bij hun opdrachtgevers. Zij weten echt aan de verwachtingen vanuit ons te voldoen.”

Goede communicatie

Het voldoen aan verwachtingen kan dan ook alleen worden verwezenlijkt wanneer er goede en directe communicatie plaatsvindt. Een goede communicatie is dan ook niet alleen van belang voor DICE Vakpersoneel, maar ook voor de opdrachtgever. De communicatie moet dan ook duidelijk en direct zijn tussen beide, zo vindt ook Martijn: “Ik vind het belangrijk om korte lijnen te hebben met de mensen waarmee ik werk, het is dan ook erg fijn dat Hans, directeur DICE Vakpersoneel, dit zo goed oppakt. Ik heb dan ook het gevoel dat DICE echt weet wie zij hebben lopen en welke mannen passen bij het project dat wij uitvoeren. Mocht er een keer echt iets zijn, of mochten wij meer mannen nodig hebben, dan staat Hans ook altijd klaar om te helpen en bij te schieten waar nodig. Dit ervaar ik echt als prettig.”

De meerwaarde van DICE Vakpersoneel

Door de hoge vraag naar kwalitatieve vaklieden, is het soms lastig om voldoende vaklieden op het project aanwezig te hebben. Vaklieden inlenen bij een uitzendbureau is dan ook een goede uitkomst wanneer nodig. “Doordat de communicatie bij DICE Vakpersoneel zo direct is, weten zij ook echt waar ik naar op zoek ben in een vakman. Bij het huidige project was dit ook het geval, waardoor ik momenteel vijf vaklieden vanuit DICE Vakpersoneel op de bouw heb lopen. Dit zijn twee timmerlieden, twee timmervrouwen en een bouwhulp. De kennis die zij met zich meenemen is meer dan voldoende, maar ze zijn ook erg welwillend en open om eventuele feedback met zich mee te nemen.” vertelt Martijn.

Facilitair goed geregeld

Ook tijdens het inlenen van deze vaklieden is het van belang dat naast het kwalitatieve gedeelte, het facilitaire gedeelte goed geregeld is. Martijn vertelt lachend: ‘’Ik kan ze zeker niet betrappen op het feit dat zij het niet goed voor elkaar hebben bij DICE Vakpersoneel. De vaklieden lopen er altijd netjes bij in de kleding van DICE of vanuit ons en hebben ook zeker de benodigde gereedschappen om bij ons de werkzaamheden uit te voeren. Erg fijn om daar zelf niet mee bezig te hoeven zijn en dat daar een stukje ontzorging bij komt kijken.”

Kennis en veiligheid

Naast dat de vaklieden voldoende kennis moeten hebben van de werkzaamheden die zij uitvoeren, is het ook van belang dat zij zich houden aan maatregelen omtrent de veiligheid. Vaak heeft elk project weer andere punten waar op gelet moet worden. Martijn: ‘’Veiligheid op de bouw is erg belangrijk, daar ben ik dan ook verantwoordelijk voor. Ik vind het dan ook persoonlijk niet aan DICE Vakpersoneel om de mannen die zij plaatsen hiervan te voorzien en op de hoogte van te houden. Ondanks dat, denken zij erg goed mee en dragen zij ook ideeën aan om die veiligheid te waarborgen. Ook hebben wij elke maand een toolboxmeeting om over veiligheid te spreken en weer alles te benadrukken.”

Over de Fourcare Bouwgroep

Het Four-Care consortium is een opgerichte bouwcombinatie voor de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De groep is bestaande uit Trebbe Bouw, Van Wijnen, Engie en Unica. Door het grote succes tijdens de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis hebben zij ook de renovatie van het bestaande ziekenhuis op zich gekregen. Martijn vertelt verder: ‘’Momenteel zijn wij bezig het gehele bestaande ziekenhuis te verbouwen, dit doen wij zonder dat de werkzaamheden van het ziekenhuis stil komen te liggen. Zo schuiven wij als het ware door het ziekenhuis heen en leveren wij telkens een nieuwe afdeling op, voordat wij verder gaan met de volgende.”

Omdat dit project veel diverse werkzaamheden betreft, is geen enkele dag hetzelfde vertelt Martijn: ‘’Het is een erg interessant project en in de werkzaamheden komen veel verschillende technieken kijken. Er wordt veel van ons verwacht, maar wij houden dan ook wel van een uitdaging. Ons doel is ook altijd om het project met nul opleverpunten op te leveren. Dit is niet alleen erg prettig voor de opdrachtgever, maar ook een grote verantwoordelijkheid voor ons.”

Of het Consortium na het huidige project blijft bestaan is nog onduidelijk. “Inmiddels is er vanuit ons wel een nieuw project gestart in Nijmegen en het kan maar zo zijn dat er weer een nieuw project naar ons toe komt. Het is erg fijn om met deze partners te werken en wij hopen dan ook nog lang deze samenwerking voort te kunnen zetten” aldus Martijn.

Over DICE Vakpersoneel

Vakman bemiddelt vakman, dit is iets waar wij voor staan. Deze zin past ons dan ook als een (werk)handschoen. Door onze eigen ervaring op het gebied van studie en werkzaamheden in de bouw kan DICE Vakpersoneel perfect de match maken tussen vakman en opdrachtgever. Met inmiddels bijna 15 jaar ervaring in de personeelsbemiddeling adviseert DICE Vakpersoneel u volledig op het gebied van uitzenden, detacheren, planning, CAO Bouwnijverheid, HR-vraagstukken. Onze opdrachtgevers bestaan uit lokale aannemers tot aan aannemers met een landelijke dekking. Door onze jarenlange ervaring en open benadering kunnen wij schakelen tussen verschillende bedrijfsculturen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.