Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

Doen wat je écht wilt: zzp’er Alex Akkerman vertelt

Precies één jaar geleden gooide Alex Akkerman noodgedwongen het roer om. Door de coronacrisis kon hij zijn werk als decorbouwer en producent niet meer uitvoeren. Grote evenementen cancelden één voor één waardoor zijn werk stil kwam te liggen. Daarom bekeek Alex andere mogelijkheden om zijn brood te blijven verdienen. Hij pakte zijn oude timmervak weer op als tijdelijke oplossing, maar deze tijdelijke oplossing duurde langer dan gedacht. “Inmiddels ben ik alweer een jaar zzp’er als allround timmerman bij DICE Vakpersoneel. In deze tijd heb ik al veel leuke opdrachtgevers gehad en diverse werkzaamheden mogen uitvoeren.”

Een juist beeld krijgen van achterliggende motivaties

Door de vele positieve verhalen uit zijn netwerk kwam Alex Akkerman meer over DICE te weten. Voordat hij het zich kon realiseren, zat hij zelf om tafel met Hans van den Dobbelsteen (eigenaar van DICE). Dit, omdat Alex via een oud-collega in contact was gekomen met Hans. “Zij was al werkzaam bij DICE en raadde mij aan om ook eens op gesprek te gaan.” En zo geschiedde. Na een prettig eerste gesprek kon Hans achterhalen wat Alex motiveert. “Tijdens ons gesprek probeerde Hans een zo goed mogelijk beeld van mij te krijgen. Ik deelde toen mijn wensen in werkzaamheden en opdrachtgevers.” Alex vertelt verder: “Ik ben op zoek naar diversiteit in mijn werk en dit ziet Hans goed in. Ik raak namelijk snel uitgekeken op eentonig werk. Maar dankzij Hans zaag, demonteer, schaaf, of plamuur ik voor zeer leuke opdrachtgevers.”

Blijven ontwikkelen als zzp’er

Naast leuke opdrachten en opdrachtgevers, vindt zzp’er Alex een jong team ook erg belangrijk. Zo vertelt Alex: “Ik wil mij graag blijven ontwikkelen. Door te werken in een jong team kan ik nieuwe technieken leren. De jongens in mijn team zijn bijvoorbeeld meer vaktechnisch  gericht. Van hen kan ik dus zeker nog wat opsteken en zij leggen dit dan ook graag aan mij uit.”

Bij DICE is het goed geregeld

DICE vindt passende opdrachtgevers bij zzp’ers, zonder dat diegene dit zelf hoeft te doen. En zo ondervond Alex dit ook: “Het werken als zzp’er bij DICE vind ik eigenlijk best wel ontspannend. Door het uitbesteden van de acquisitie aan DICE kan ik mijn werktijd besteden aan het daadwerkelijk uitvoeren van mijn vak. Iets wat ik erg graag doe.” Nu kan de zzp’er doen wat hij écht leuk vindt. Hij snapt dan ook goed waarom bouwbedrijven acquisitie wensen via één ervaren bemiddelaar. “Ik denk dat bouwbedrijven liever één contactpersoon willen dan meerdere lijntjes. Daarbij is dit voor hen prettiger om de administratie te doen dan voor slechts één zzp’er.” Tijdbesparend dus voor zowel de zzp’er als opdrachtgever.

De mooiste opdrachten

Momenteel werkt Alex voor Aannemersbedrijf Cauwenborgh bij het project KMA Breda (kasteel van Breda). “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij het project KMA. Hier houd ik mij dagelijks bezig met restauratie/renovatie. Dit betekent dat ik diverse dingen mag doen en daar ben ik juist naar op zoek. Daarbij passen de werkzaamheden heel goed bij mijn werkverleden.” Daarnaast is Alex ook op meerdere fronten inzetbaar bij Aannemersbedrijf Cauwenborgh. “Bij deze opdracht is het restaureren van ramen en kozijnen van het kasteel van Breda. Hierbij komt veel kijken: eruit halen, oplappen, nieuwe dorpels erin maken en het repareren van de kozijnen.” En dat is wat Alex drijft: diversiteit op de werklocaties.

Nauw contact met DICE

Hans van den Dobbelsteen komt regelmatig langs op de werklocaties. Hij spreekt dan de opdrachtgever over de tevredenheid en communicatie van de werkzaamheden. Daarnaast onderhoudt hij contact met de zzp’er zelf. Zo ondervindt Alex: “Hans en ik hebben nauw contact. Ik krijg wel eens een belletje van hem of ik stuur hem een berichtje. Ik ben gewoon tevreden over Hans. Een vlotte man, over wie ik zeer te spreken ben!”

Ook werken bij DICE als zzp’er? Neem gerust contact met ons op en ontdek onze mogelijkheden. Je bent altijd welkom voor een kop koffie!