Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

Dave Biemans over DICE Vakpersoneel: Een betrouwbare schakel tussen klant en vakman

Het samenbrengen van opdrachtgevers en vakmensen, dat is wat accountmanager Dave Biemans, bij DICE Vakpersoneel het liefste doet. Hoewel het bemiddelaarsbedrijf hier goed in slaagt, is de bouwsector voortdurend in beweging en verandert de aard van het werk mee. In dit artikel belicht Dave de belangrijkste uitdagingen en kansen voor DICE Vakpersoneel.

 

De succesformule

Volgens Dave is de visie van DICE Vakpersoneel onveranderd gebleven sinds hij bij het bedrijf begon. “We streven ernaar een betrouwbare schakel te zijn tussen klant en vakman, en deze visie blijven we trouw uitdragen”. Dave geeft aan dat het bedrijf nog steeds groeit, zowel in haar klantenbestand als in naamsbekendheid. “Inmiddels komen we ook handen tekort en is uitbreiding van het team om verder te groeien, een belangrijk speerpunt”, vult Dave aan.

Persoonlijke aanpak

Dave gelooft dat hun kracht ligt bij de persoonlijke en eerlijke aanpak, samen met het regelmatig bezoeken van projecten. “Het regelmatig bezoeken van bouwprojecten is een essentieel onderdeel van onze aanpak”, vertelt Dave. Hoewel deze bezoeken tijd kosten, leveren ze op de lange termijn meer werk op. Hij wijst op het feit dat de investering in bezoeken in januari heeft geleid tot werkopdrachten in maart en april. Dave benadrukt dat het niet alleen gaat om het invullen van vacatures, maar om het opbouwen van langdurige relaties met zowel klanten als vakmensen. Door te investeren in deze persoonlijke benadering, heeft DICE Vakpersoneel een groeiende klantenkring en een goede reputatie opgebouwd in de branche.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Hoewel thema’s als duurzaamheid en milieuvriendelijkheid nog relatief weinig impact hebben op het werk van Dave, merken ze bij DICE Vakpersoneel wel dat er steeds vaker verduurzaming plaatsvindt bij renovatieprojecten. Bij grootschalige renovaties van bijvoorbeeld flatgebouwen worden verbeteringen op het gebied van isolatie en materiaalgebruik toegepast. Veel vakmensen bij DICE Vakpersoneel hebben al ervaring met dergelijke werkzaamheden zoals het aanbrengen van brandwerende folie of isolatiewerkzaamheden. “Wanneer er vraag is naar specifieke expertise, kunnen wij deze vakmensen gemakkelijk inzetten”, concludeert Dave.

Flexibiliteit en freelance in de bouwsector

Naast verduurzaming, speelt DICE Vakpersoneel in op de groeiende vraag naar flexibiliteit en freelancemogelijkheden in de bouwsector. De duur van opdrachten varieert, waarbij sommige vakkrachten al meer dan een jaar bij dezelfde aannemer werken, terwijl anderen kortere opdrachten van enkele weken hebben. Het invullen van deze flexibiliteit blijft een uitdaging voor het bemiddelaarsbedrijf. Hoewel de woningbouw vrijwel stilligt, is er nog steeds vraag naar renovatie- en verduurzamingsprojecten, zoals zorgcentra en verduurzaming van bestaande appartementencomplexen.

“Daarnaast streven wij ernaar om vakkrachten zo veel mogelijk continu aan het werk te houden” vertelt Dave. Ondanks deze uitdagingen slaagt DICE Vakpersoneel daar goed in. Dit succes is te danken aan het feit dat het aannemersbedrijf betrouwbare vakkrachten in dienst heeft die goed passen bij de projecten waar zij komen te werken.

Beschikbare timmermannen

Dave geeft aan dat er momenteel meer timmermannen beschikbaar door de stagnatie in de nieuwbouw, maar dat deze vakmensen vaak niet passen bij de specifieke projecten die DICE Vakpersoneel aanbiedt. Het vereist vakbekwaamheid en specialisatie om bijvoorbeeld fijn werk en aftimmerwerk uit te voeren bij renovatie- en restauratieprojecten. “Ondanks de uitdagingen zijn er ook voordelen”, vertelt Dave. Voor vakkrachten biedt het de mogelijkheid om verschillende projecten te ervaren en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Maak kennis met DICE Vakpersoneel

Er zijn nog steeds veel partijen die DICE Vakpersoneel niet kennen, en daar ligt een groot potentieel. In de toekomst overweegt DICE Vakpersoneel ook om zich verder te ontwikkelen en uit te breiden naar andere vakgebieden naast timmerlieden. Dus bent u ook op zoek naar personeel voor in de bouwsector? Neem gerust contact op met Dave.