Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

5 jaar DICE Vakpersoneel

In de afgelopen vijf jaar heeft DICE Vakpersoneel, onder de leiding van Hans van den Dobbelsteen, zich ontpopt als een toonaangevende speler in de uitzendbranche voor vakpersoneel. Hans deelt zijn persoonlijke reis met DICE (een speelse knipoog naar zijn achternaam), de behaalde successen en zijn toekomstvisie.

 

De start van DICE

Met een achtergrond in bouwkunde en jarenlange managementervaring in de technische uitzendbranche, kriebelde het bij Hans om zijn eigen weg in te slaan. “Ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen. Na elf jaar in dienstverband besloot ik dat het tijd was om mijn droom te verwezenlijken,” vertelt Hans met passie. Een grappig detail: “De persoon die mij destijds voor mijn vorige baan benaderde, is nu mijn partner Marlinde. Samen zijn we ouders geworden van twee prachtige kinderen. Een onverwachte wending waar dus iets moois is uitgekomen.”

 

Mijlpalen

Door de jaren heen heeft DICE veel mijlpalen bereikt waarbij Hans zijn eerste succesvolle plaatsing als een bepalend moment zag. “Als je alleen begint, dan is de eerste plaatsing natuurlijk iets wat je altijd bij blijft. Op maandagochtend stond ik samen met de timmerman op het project in Rotterdam. De timmerman heeft daar uiteindelijk meer dan een jaar gewerkt. In dezelfde maand heb ik voor eerst iemand geplaatst bij de nieuwbouw en renovatie van het Amphia Ziekenhuis in onze thuisstad Breda. Meerdere ploegen hebben hier gewerkt en na 5 jaar heeft de laatste vakman dit project mogen afronden.”  Een ander bijzonder trots moment voor Hans is de recente deelname aan een pilot voor het Digitaal Skills Paspoort (DSP), wat de innovatieve en sociale geest van het bedrijf onderstreept. “Het DSP is een eenvoudige online tool waarmee je als werknemer (met én zonder diploma) tijdens je hele loopbaan je vaardigheden (skills) vastlegt en onderbouwt door middel van bewijslast. Ik ben er trots op dat wij hier als eerste bemiddelaar deel van uit mogen maken en bij deze pilot een medewerker vanuit een SROI traject extra kunnen ondersteunen,” deelt Hans.

 

Groei en Ontwikkeling

De groei van het bedrijf en de ontwikkelingen waar Hans het meest trots op is, omvatten de uitbreiding van het team en het opbouwen van langdurige relaties met landelijke bouwbedrijven waarmee raamovereenkomsten zijn afgesloten om op structurele basis samen te werken. “Deze groei in slechts vijf jaar tijd is fantastisch. Het teamwork en de toewijding van iedereen hier zijn de sleutel tot ons succes,” benadrukt Hans. Zijn waardering voor zijn team is duidelijk: “Zonder hen stond DICE niet waar we nu zijn.”

 

Toekomstvisie

Hans kijkt ambitieus naar de toekomst. “Mijn doel is om met onze nuchtere aanpak een blijvende impact te maken op de bouwsector. We zijn van plan ons team verder uit te breiden en als dé specialist binnen onze branche bekend te staan. Ook droom ik ervan om ons netwerk uit te breiden naar andere branches en een eigen kantoor te openen in mijn geboortestad Oosterhout.”