Bredaseweg 108-A, 4902NS Oosterhout

40 jaar ervaring in de bouw: Vakman Cees vertelt

Een vakman in hart en nieren, zo is Cees Siemons (60) het beste te omschrijven. Met zijn indrukwekkende cv en ruim 40 jaar ervaring in het werkveld vond Cees via DICE Vakpersoneel, ondanks zijn aanhoudende knieklachten, een project op maat. Daar is hij sinds een aantal jaar met veel plezier werkzaam. “Er is niets zo fijn als iedere ochtend met plezier naar je werk te gaan”, concludeert hij.

Zwaar weer

Nadat Cees voor verschillende opdrachtgevers had gewerkt, begon hij in 2010 voor zichzelf en richtte zich met veel plezier op aanbouwen, dakkapellen en kleine verbouwingsprojecten. Toen hij door knieklachten echter noodgedwongen moest stoppen met zijn eigen bedrijf, kwam hij in zwaar weer terecht. Hij kreeg problemen met verzekeringen en er volgde een economische crisis die resulteerde in een tekort aan werk binnen de bouwbranche.

In deze lastige tijd besloot Cees contact op te nemen met Hans van Dobbelsteen, die hij nog kende uit de tijd dat zij bij dezelfde voetbalvereniging voetbalden. Cees was namelijk al bekend met het werk dat Hans als calculator had gedaan. “Ons eerste gesprek voelde eigenlijk direct goed.”

Project op maat

Na meerdere succesvolle gesprekken tussen Cees en DICE vakpersoneel kon Cees weer aan de slag. Zijn eerste project via DICE Vakpersoneel was de verbouwing van het Amphia Ziekenhuis. Daar haalde hij veel plezier uit, maar dat bleek tegelijkertijd toch te intensief voor zijn knieën. Vakman Cees kon op begrip en steun rekenen van Hans en DICE Vakpersoneel ging op zoek naar een project op maat. Met succes!

Inmiddels is Cees via DICE Vakpersoneel met veel plezier werkzaam bij Gorisse Bouw B.V. waar hij onderhoud doet voor de woningbouwstichting. Daar knapt hij huizen op wanneer mensen uit hun huis gaan, repareert onder andere lekkages en kapotte ramen en deuren. Dit werk is niet zo intensief voor zijn knieën en doet meer een beroep op zijn vakkennis. Cees werkt hier samen met een oude vriend van hem en meer bekenden uit de buurt. “De sfeer is goed! Er wordt af en toe een lolletje getrapt, maar er wordt vooral ook hard gewerkt.”

Vrijheid en uitdaging

In tegenstelling tot het werk op de grote bouwprojecten, waar Cees in het verleden werkzaam was, is werken via DICE Vakpersoneel minder intensief voor hem. “Op de grote bouwprojecten wordt alles prefab aangeleverd en is er weinig ruimte meer om creatief te zijn. Het werk is daardoor ook een stuk intensiever.” Via DICE Vakpersoneel ervaart Cees meer vrijheid en uitdaging en ziet hij dat zijn vakkennis echt tot zijn recht komt. “Ik krijg energie door met mijn handen bezig te zijn en haal voldoening door bewoners blij te maken met het opknappen van woningen.”

Positief in het leven

Als Cees even niet aan het klussen is, gaat hij lekker de hort op met zijn mountainbike. “Het is echt een heerlijke manier om actief bezig te zijn. Naast het mountainbiken doe ik ook nog aan fitness. Dan gooi ik graag een beetje met gewichten.”

Cees vertelt dat hij zich niet snel druk maakt over de toekomst. “Ik sta positief in het leven en dat moet ook wel, anders wordt het allemaal wel heel somber. Ik moet nog een paar jaar tot mijn pensioen, dat hoop ik op deze plezierige manier te kunnen blijven doen.”

Ook werken bij DICE Vakpersoneel? Bekijk al onze vacatures. Werken als zzp’er bij DICE? Dat is ook mogelijk!